افزایش قند خون بر رشد مغز در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تأثیر دارد

برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1، بالا بودن مقدار قند خون بطور دائم سبب کاهش ماده ی خاکستری درکل مغز و کاهش ماده ی سفید در ناحیه ی اکسیپیتال و ناحیه ی استخوان اهیانه (parietal) می شود.

نتایج این تحقیق بصورت آنلاین در مجله ی (sept,27, 2011) Diabetes به چاپ رسید.

دکتر Perantie از دانشگاه پزشکی واشنگتن و همکارانش با بررسی مناطق مغزی به این نتیجه رسیدند که در تغییرات افتراقی در برخی مناطق مغزی جوانان مبتلا به T1DM (دیابت نوع 1) که در معرض هایپرگلایسمی بیشتری هستند ، نسبت به خواهر و برادران آنها که دیابتی نیستند (NDC) و به عنوان شاهد در نظر گرفته می شوند ،مشاهده می گردد.

از مغز هر یک از شرکت کنندگان در شروع تحقیق و دو سال بعد تصاویری تهیه گردید. درطول دو سال پیگیری ، اندازه گیری و کنترل قند خون (هموگلوبین  A1c ، نتایج اندازه گیری قند با گلوکومتر و گزارشات هیپوگلاسیمی شوید) گزارش شد.

آنالیز کل مغز و آنالیز آماری voxel- wise تغییرات حجم ماده ی خاکستری و سفید را بعد از کنترل سن، جنسیت و مدت زمان ابتلا به دیابت نشان می دهد.

محققین تفاوتی درآنالیز کل مغز و آنالیز آماری voxel- wise بین دو گروه T1DM و NDC بعد از دو سال پیگیری مشاهده نکردند. کاهش میزان ماده خاکستری کل مغز در شرکت کنندگان گروه T1DM که بیشتر در معرض هایپرگلایسمی قرار داشتند،بطور چشمگیری نسبت به کسانی که کمتر در معرض هایپرگلایسمی بودند، مشاهده گردید. همچنین کاهش حجم ماده ی سفید ناحیه ی Occipital /parietal در افرادی که بیشتر دچار هایپرگلایسمی شده بودند در مقایسه با افرادی که هایپرگلایسمی نداشتند و در مقایسه با گروه NDC مشاهده گردید.

به گفته ی نویسنده ی مقاله: قرار گرفتن در معرض هیپوگلایسمی و هایپرگلاسیمی شدید ممکن است سبب انحرافات ظریفی در مدار رشد و نمو طبیعی مغز در افراد دیابتی شود.

منبع: www.physiciansbriefing.com